latinica  ћирилица
28/01/2015 |  15:38 | Autor: SRNA

Tegeltija: Nastavak saradnje sa EBRD

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i direktor Predstavničke kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH Јan Braun ocijenili su da je dosadašnja saradnja na zadovoljavajućem nivou, te da postoji prostor za njeno unapređenje.
Ministar Zoran Tegeltija na konferenciji za novinare - Foto: SRNA
Ministar Zoran Tegeltija na konferenciji za novinareFoto: SRNA

Na sastanku, na kojem je bilo riječi o aktivnostima EBRD-a u Republici Srpskoj, te planovima za ovu godinu, konstatovano je da je za dalju saradnju neophodno detaljno analizirati opravdanost budućih projekata i kapacitete za otplatu eventualnih zaduženja.

EBRD je, prema riječima šefa Predstavničke kancelarije, zainteresovan i za saradnju sa opštinama, te za ulaganja u zdravstveni sektor, putnu i željezničku infrastrukturu, a o čemu će biti riječi u predstojećem periodu.

Projekti koji se realizuju uz pomoć EBRD-a u Republici Srpskoj, prema ocjeni Tegeltije, odvijaju se zadovoljavajućom dinamikom, dok je za provođenje aktivnosti kod kojih je neophodna saglasnost institucija BiH potrebno sačekati konstituisanje vlasti na svim nivoima, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.