latinica  ћирилица
30/01/2015 |  09:59 | Autor: SRNA

Јahorina - Počinje "Studentska zima"

Na Јahorini u nedjelju, 1. februara, počinje "Studentska zima" u okviru koje će studenti iz Republike Srpske u dvije grupe boraviti na ovoj olimpijskoj planini.
Јahorina 2012/13 - Foto: SRNA
Јahorina 2012/13Foto: SRNA

Јedna grupa studenata na Јahorini će biti od 1. do 6. februara, a druga od 6. do 11. februara, rečeno je u Olimpijskom centru "Јahorina".

O petodnevnom boravku na ovoj planini zainteresovani studenti mogu se informisati na sajtu Ferijalnog saveza Republike Srpske, koji je organizator "Studentske zime".

Portparol Olimpijskog centra Ivana Lizdek rekla je da je popunjenost u hotelima odlična, te da polovinom februara očekuju povećanje broja gostiju iz Srbije.

Ona je podsjetila da su svi hoteli na Јahorini snizili cijene smještaja, a Hotel "Bistrica" nudi i ekstra popuste tako da za tri dana boravka u polupansionu i korištenje ski-pasa gosti plaćaju 145 evra po osobi.

Na Јahorini danas pada snijeg, čija je visina od 70 do 90 centimetara, temperatura vazduha je minus pet stepeni, a vidljivost 50 metara.

Zbog otežanih uslova za skijanje danas rade samo lift "Poljice" i bejbi lift.

Lizdekova je podsjetila da je radno vrijeme vertikalnog transporta od 9.00 do 16.00 časova, dok je noćno skijanje srijedom, četvrtkom i petkom predviđeno od 18.00 do 21.00 čas po cijeni od 15 KM.