latinica  ћирилица
01/02/2015 |  21:32 | Autor: RTRS

Kandidat SNSD-a Dušan Panić prvi načelnik opštine Stanari (VIDEO)

Kandidat SNSD-a Dušan Panić pobijedio je na prvim izborima za načelnika opštine Stanari, a za njega je glasao 2.221 birač od 4.793 koliko ih je izašlo na glasanje, pokazali su prvi preliminarni nepotvrđeni rezultati.
Izbor u Stanarima - Foto: RTRS
Izbor u StanarimaFoto: RTRS

Kandidat SDS-a Mladen Kršić osvojio je 2.003 glasa, a nezavisni kandidat Marinko Јanjilović 382, rečeno je u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Nenad Paleksić rekao je da su, prema nepotvrđenim preliminarnim podacima, od ukupno 7.856 birača glasala 4.793 ili 61 odsto, te da je važećih glasova 4.606.

Kandidat SNSD-a Dušan Panić rekao je za Srnu da su prebrojani glasovi sa svih 15 birališta i da je imao oko 200 glasova više u odnosu na kandidata SDS-a Mladena Kršića.

Panić je istakao da je stanovništvo Stanara prepoznalo pravu politiku, te obećao da će biti načelnik svim građanima.

Panić je zahvalio za podršku predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku koji je bio inicijator vraćanja statusa opštine Stanarima i koji će nastojati da ovo bude ogledna opština u Republici Srpskoj.

Pravo glasa na prvim izborima u opštini Stanari imalo je 7.943 birača.

Na redovnim biračkim mjestima upisano je 7.856 birača, u odsustvu 16 i izvan BiH 71 birač.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici, održanoj 9. septembra 2014. godine, usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

Poslanici su usvojili i dopunu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, kojom se utvrđuje da teritoriju Srpske čini i opština Stanari.

Do usvajanja ovih zakona, Stanari su bili u sastavu grada Doboja.