latinica  ћирилица
13/02/2015 |  15:00 | Autor: SRNA

Cvijanović: Podrška evropskom putu BiH, ali ne i prenosu nadležnosti (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je, da prema onome što je čula iz medija, iz ekspozea kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića, podržava jačanje evropskog puta BiH, stabilizaciju ekonomskih i svih drugih prilika, ali da joj se ne sviđa priča, za koju ne misli da se baš mogu graditi partneski odnosi, o uspostavljanju institucija na nivou BiH za koje se zna da su u nadležnosti entiteta.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

"Ako govorimo o agraru na nivou BiH, ako govorimo o ekologiji, odnosno zaštiti životne sredine, onda mogu da poručim da su to isključivo nadležnosti Republike Srpske i u tom smislu nije moguća saradnja", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je dodala da podržava jačanje saradnje u različitim oblastima, ali da formiranje Agencije za mala i srednja preduzeća i Fonda za podršku privredi na nivou BiH, koje predlaže Zvizdić, nije kompatibilno sa programom rada Vlade Republike Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da se Vlada Republike Srpske isključivo pridržava Ustava i ustavnih nadležnosti i da u punom kapacitetu realizuje svoje nadležnosti.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je 11. februara imenovanje Denisa Zvizdića za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Zvizdić je tada podnio je ekspoze u kojem je kao prioritete naveo stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i stvaranje uslova za sticanje kandidatskog statusa BiH za članstvo u EU.