latinica  ћирилица
20/02/2015 |  11:32 | Autor: SRNA

Beograd - 27. februara sastanak šefova predstavništava Srpske

U Beogradu će 27. februara biti održan sastanak svih šefova predstavništava Republike Srpske u inostranstvu, najavio je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske, Zlatan Klokić.

.Klokić je rekao da je cilj tog radnog sastanka unapređenje rada predstavništava. Učesnici će razgovarati o tome kako unaprijediti rad predstavništava i razmijeniti iskustva radi boljeg rada na ekonomskom jačanju Srpske, što je osnovni zadatak predstavništava, naveo je ministar.

Klokić je posjetio Predstavništvo RS u Beogradu, gdje je razgovarao sa direktorom Predstavništva, Mlađenom Cicovićem, o planskim aktivnostima za ovu godinu, te o manifestaciji obilježavanja Dana Republike Srpske u Srbiji, koju sljedeće sedmice organizuje Predstavnštvo Srpske.

Ministar je juče posjetio štandove Republike Srpske na 37. Međunarodnom sajmu turizma i na Međunarodnom sajmu vina "Beovajn" na Beogradskom sajmu, te poručio da će Ministarstvo podržati buduće zajedničke nastupe vinara Srpske ne samo u regionu nego i šire.

Prema njegovim riječima, cilj je afirmacija vinara da plasiraju proizvode van granica BiH, što je i u funkciji afirmacije Republike Srpske.

Cicović je rekao, da su ove posjete uvijek novi podstrek da Predstavništvo svake godine dopunjava i što kvalitetnije realizuje dogovoreno o tome šta treba da uradi u Srbiji, prije svega, na jačanju institucionalne saradnje Srpske i Srbije, kao i promocije svih potencijala Srpske, a posebno na jačanju ekonomskih veza.