latinica  ћирилица
20/02/2015 |  12:34 | Autor: sportske.net

Baloteli ljuti kapitene Liverpula (VIDEO)

Liverpul je savladao Bešiktaš u prvom susretu osmine finala Lige Evrope.

Međutim, pažnja fudbalske jasvnosti se ipak zadržala na upečatljivom detalju koji je svjetlosti reflektora navukao na strijelca pobjedonosnog gola, Marija Balotelija.

U odsustvu Stivena DŽerarda koji je zadužen za prekide, u ekipi Liverpula došlo je do svojevrsne rasprave oko toga ko će da izvede penal, Mario Baloteli se usprotivio kapitenu Hendersonu, koji je džentlmenski popustio zarad mira u timu.

Istina, Baloteli je donio pobjedu svom timu, ali je Henderson bio vidno razočaran iako je prišao da mu čestita na pogotku.

Nasmijani Mario je pokušao da se dodvori kapitenu, čak je i preko Tvitera pozvao javnost da zaboravi na taj trenutak, istakavši da je najbitnija pobjeda i da tim ide dalje. Da je promašio, druga pi pjesma bila.

Nakon ovog detalja, imao je šta da kaže i Stiven DŽerard, povrijeđeni kapiten koji je kao sturčni saradnik sinoć prenosio utakmicu na britanskoj televiziji.

"DŽordan je kapiten, a Baloteli je pokazao da donekle ne poštuje kapitena svog tima, ali se izvukao sa tim. Da sam bio na terenu, ja bih izveo penal i ništa se ne bi dogodilo. U suštini, Henderson je trebalo da izvede udarac, Baloteli se ponio nezrelo kada je stao ispred njega i usprotivio se planu menadžera".

"Istina, postigao je gol, pokazao samopouzdanje kod udarca. Bilo bi veoma zanimljivo u svlačionici da je promašio. Ipak, postigao je fantastičan gol, ali nije stvar u tome. Sigurno je pet ili šest momaka u timu poželjelo da izvede penal, pa šta bi se desilo da je se pet ili šest fudbalera otimalo za loptom? Takve scene nisu prijatne, pravila su pravila i dogovor iz svlačionice mora da se poštuje. Kada menadžer odredi izvođača penala, taj fudbaler izvodi penale i tu je kraj priče", rekao je kapiten Liverpula.

Koliko god se promijenio, sazreo, Mario se definitivno nije riješio svih svojih bubica.

Sjetite se vremena provedenog u Interu, nije ovo bio prvi put da se Baloteli otima oko toga ko će na belu tačku.