latinica  ћирилица
04/03/2015 |  11:25 | Autor: RTRS

"Figaro" u martu u Prijedoru, Prnjavoru i Sarajevu

Udruženje pjevača operske muzike "Figaro" nastupiće 7. marta u Pozorištu u Prijedoru, 23. marta održaće koncert u Domu kulture u Prnjavoru, a 26. marta predstaviće se ljubiteljima plemenitih nota u koncertnoj dvorani Doma oružanih snaga u Sarajevu.

Nakon izvaredno posjećenog i od publike vrhunski ocijenjenog koncerta u Kulturnom centru Banski Dvor u Banjaluci održanog 11. februara, kojim je i počela ova misionarska turneja, Udruženje pjevača operske muzike "Figaro" dobija brojne pozive sa svih strana.

Osnovano je u maju 2014. godine s ciljem da afirmiše opersku, ali i drugu umjetničku muziku u Republici Srpskoj kao temelj budućoj operskoj sceni u Banjaluci.

Udruženje "Figaro"

 Udruženje "Figaro" osnovalo je nekoliko entuzijasta, solo pjevača i pijanista, u želji da kroz održavanje koncerata i predstava, te saradnju sa svim zainteresovanim umjetnicima - muzičarima, režiserima, glumcima i plesačima oplemene umjetničku scenu. Njihova nastojanja su i da se izbore za ono za šta su se opredijelili u životu – profesionalno bavljenje operskim pjevanjem, tj. muzičko-scenskom umjetnošću.