latinica  ћирилица
04/03/2015 |  16:55 | Autor: SRNA

Ivanić sa delegacijom Saveza nacionalnih manjina Srpske

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i delegacija Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske saglasili su se da je neophodno ostvarivanje zagarantovanih prava koja imaju pripadnici nacionalnih manjina, u skladu sa svim relevantnim zakonskim i drugim aktima.

Članovi delegacije informisali su Ivanića o radu Saveza nacionalnih manjina Srpske i angažmanu na očuvanju identiteta, nacionalnog porijekla i kulture nacije čijeg su porijekla, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je podržao rad Saveza i rekao da je neophodno uložiti maksimalne napore da bi se dodatno unaprijedio položaj manjina u BiH.

Govoreći o planiranim aktivnostima, čelnici Saveza predstavili su glavne izazove i probleme sa kojima se susreću nacionalne manjine u očuvanju i njegovanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Članovi delegacije Saveza nacionalnih manjina zahvalili su Ivaniću za podršku i iznijeli očekivanja da biti poboljšana saradnja sa Savjetom ministara i Parlamentarnom skupštinom BiH u predstojećem periodu.