latinica  ћирилица
06/03/2015 |  09:25 | Autor: RTRS

Srbija kreće u borbu za drugi trofej Dejvis kupa

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i hrvatski teniser Mate Delić, otvaraju meč između selekcija Srbije i Hrvatske u okviru prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa.

Meč između Đokovića i Delića, koji je trenutno 158. igrač svijeta, počinje u 13 časova, a zatim će na teren izaći Viktor Troicki i mladi Borna Ćorić.

U oba meča ćemo gledati prve međusobne duele srpskih i hrvatskih tenisera.

Đoković je istakao je da veoma dobro poznaje hrvatske tenisere, iako nikada nije igrao sa Delićem, i ocijenio da će velika prednost srpskog tima u predstojećem susretu biti iskustvo.

"Samo riječi hvale imam za Ćorića, na pravom je putu, zreo je za svoje godine i kada neko ko ima 18 godina u kratkom roku, za četiri-pet mjeseci, pobijedi Nadala i Mareja zaslužuje da se o njemu tako priča. Delića takođe znam, jer se naši očevi poznaju i trenirali smo zajedno u Australiji prije nekoliko godina. Prvi put ćemo igrati jedan protiv drugog, visok je i to koristi prilikom servisa", rekao je Đoković, a prenio B92.

Glavni adut repezentacije Hrvatske, Borna Ćorić rekao je da se raduje meču u Kraljevu.

"Spreman sam 100 odsto za Troickog, osjećam se dobro, a samopuzdanje mi daju rezultati sa posljednjih turnira. U dva dana igraću protiv tenisera koji su u Top 50, daću sve od sebe i ići ću na pobjedu. Čuo sam da me porede sa Novakom Đokovićem, to mi godi, jer igramo slično", rekao je Ćorić.

U subotu od 14 časova igraće se dubl meč između Nenada Zimonjić i Viktora Troickog s jedne i Franka Škugora i Marina Draganje s druge strane.

U nedjelju, posljednjeg dana takmičenja, od 13 časova trebali bi se sastati Đoković i Ćorić, a zatim Troicki i Delić.

Obje reprezentacije osvojile su po jednom trofej u Dejvis kupu. Srbija je 2010. otišla do kraja savladavši u finalu Francusku, dok je Hrvatska trofej osvojila 2005. pobjedom u finalu nad Slovačkom.