latinica  ћирилица
06/03/2015 |  14:21 | Autor: SRNA

U subotu malo do umjereno oblačno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se u sjevernim, sjeverozapadnim i južnim dijelovima očekuje sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost, saopštili su meteorolozi.

Ujutru i prijepodne u većini predjela biće suvo uz sunčane periode. Oblačno će i dalje biti od centralnih predjela do istoka, gdje će ponegdje padati i slab snijeg.

Snijeg će padati uglavnom na planinama. Tokom dana biće uglavnom suvo uz više sunca, a slab snijeg još ponegdje na planinama, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vjetar će biti slab do umjeren, u Hercegovini i zapadnim područjima duvaće umjeren do jak vjetar, na momente olujan, sjeverni i sjeveroistočni. Јutarnje temperature biće od minus šest do nula, na jugu do jedan do osam, a dnevne od nula do osam, na jugu od sedam do 12 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju hladno jutro uz mraz, ponegdje maglovito. Tokom dana sunčani periodi, a na istoku i jugoistoku ostaje pretežno oblačno. Slab snijeg moguć samo ponegdje na planinama na istoku.

Danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u istočnim područjima, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus 11, Han Pijesak i Kalinovik minus četiri, Čemerno i Ivan-sedlo minus tri, Kupres minus dva, Sokolac minus jedan, Drinić, Gacko i Srebrenica nula, Livno i Sarajevo jedan, Rudo, Mrkonjić Grad, Tuzla i Zvornik dva, Višegrad, Foča, Bugojno i Јajce tri, Ribnik i Goražde četiri, Bijeljina, Gradačac i Zenica pet, Bihać, Sanski Most šest stepeni Celzijusovih.

U Banjaluci i Novom Gradu je izmjereno sedam stepeni Celzijusovih, Doboju, Prijedoru, Trebinju osam, Stocu i Srpcu devet i Mostaru deset stepeni Celzijusovih.