latinica  ћирилица
06/03/2015 |  23:06 | Autor: sportske.net

Čović: Zvezda će biti privatizovana

Gostujući u emisiji "Kažiprst" na televiziji B92 Nebojiša Čović dotakao se u petak aktuelne teme koja se tiče privatizacije najvećih klubova u Srbiji.

Pitanje privatizacije ponovo je aktuelizovano u tekućoj nedjelji nakon izjava premijera Aleksandra Vučića u kojima je objasnio kako u datom trenutku nema snage ni podršku da pokrene privatizaciju Crvene zvezde i Partizana.

Tokom popodneva Nebojša Čović gostovao je na TV B92 a voditeljka emisije kažiprst Suzana Trninić od prvog čovjeka KK Crvena zvezda dobila je ekskluzivnu informaciju koja se tiče privatizacije tog kluba.

"Što se tiče privatizacije klubova, sa tom pričom se započelo prije godinu dana i moj lični stav je da protiv toga nemam ništa protiv. Moram da vam kažem i još nešto, ekskluzivno - KK Crvena zvezda će vjerovatno u novu sezonu ući sa konceptom privatizacije. Vjerujem da će već biti privatizovan" rekao je Nebojša Čović.

Podsjećamo da je KK Crvena zvezda sa Malog Kalemegdana 2012. godine uveden u plan reorganizacije koji bi trebalo da bude sproveden do kraja 2016. godine.

Nebojša Čović od tada se nalazi na čelu kluba u skladu sa dogovorom koji su potpisali Crvena zvezda i FMP iz Železnika. Čovićev klub preuzeo je ime i grb KK Crvena zvezda a ove godine je od ukupnog duga Crvene zvezde sanirano 2 miliona evra zaostalih dugovanja.