latinica  ћирилица
07/03/2015 |  17:33 | Autor: RTS

EP Prag: Ivana osvojila zlatnu medalju! (VIDEO)

Ivana Španović u disciplini skok udalj novim nacionalnim rekordom osvojila zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu. Najduži skok ostvarila je u trećoj seriji - 6,98 metara.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je zlato na dvoranskom prvenstvu Evrope u Pragu, pošto je pobijedila u finalu skoka udalj državnim rekordom od 6,98 metara.

Španović je rekordni skok ostvarila u trećoj seriji.

Prethodni najbolji rezultat Španovićeve iznosio je 6,92 metara, a ostvaren je u Istanbulu prošle godine.

U prvoj seriji Španovićeva je imala 6,80, u drugoj je prestupila, u četvrtoj je zabilježila 6,89 metara, pa 6,71 i 6,81 u šestoj, posljednjoj seriji.

Španovićeva je ovim zlatom povećala kolekciju medalja, koju je započela na šampionatu svijeta na otvorenom u Moskvi 2013. godine, kada je osvojila istorijsku bronzu za Srbiju, da bi prošle godine došla do srebra na EP u Cirihu na otvorenom, kao i do bronze na SP u dvorani u poljskom Sopotu.

Ovo je druga medalja za Srbiju od početka šampionata, poslije srebra Asmira Kolašinca u bacanju kugle.

Čestitka Udovičića

"Atletika se, zahvaljujući sportistima Ivaninog kalibra, u velikom stilu vratila u Srbiju. Današnjim pobedničkim skokom Ivana je u svet poslala najlepšu sliku srpske atletike i pokazala da se s velikim razlogom nalazi u samom svetskom vrhu. Јoš jednom, najiskrenije čestitke Ivani Španović uz želju da joj se uskoro ispuni želja da preskoči sedam metara", navodi se u čestitki ministra Udovičića.