latinica  ћирилица
07/03/2015 |  21:01 | Autor: RTRS

DK: Francuska i Srbija u 1/4, poveli Brazil i Italija

Teniske reprezentacije Srbije i Frnacuske prvi su četvrtfinalisti Svjetske grupe Dejvis kupa.
Dejvis kup - Foto: RTRS
Dejvis kupFoto: RTRS

Srbija je nakon dubl meča došla do nedostižnih 3:0 u duelu sa Hrvatskom zahvaljujući pobjedi Nenada Zimonjića i Novaka Djokovića u meču sa Frankom Škugorom i Marinom Draganjom.

Treći poen Francuskoj u duelu sa Njemačkom donijeli su Žulijan Beneto i Nikolas Mau savladavši Benjamina Bekera i Andrea Begemana sa 6:4, 6:3, 6:2.

Srbija u četvrtfinalu čeka bolje iz duela između Brazila i Argentine. Brazilski par Melo/Soarez danas je savladao argentinsku kombinaciju Švarcman/ Berlok sa 7:5, 6:3, 6:4 i poveo sa 2:1.

Francuska će se za plasman u polufnale boriti protiv pobjednika meča Velika Britanija - SAD. Nakon jučerašnjih 2:0 za Britance, braća Majk i Bob Brajan savladali su Dominika Inglota i DŽejmija Mareja i smanjili na 2:1.

Do prednosti su danas došle i selekcije Italije, Australije, i Belgije.

Italijanski par Fonjini/ Boleli sa 7:6, 6:3, 6:7, 6:4 bio je bolji od kazahstanske kombinacije Golubev/ Nedovjesov.

Prednost od 2:1 Australiji donijeli su Sem Grot i Lejton Hjuit koji su bili bolji od češkog para Adam Pavlašek/ Јiri Veseli sa 3:2 u setovima.

Belgija je povela sa 2:1 protiv Švajcarske zahvaljujući pobjedi Bemelmansa i Desena u meču sa Rosolom i Lamerom sa 1:6, 6:3, 6:2, 6:2.