latinica  ћирилица
14/03/2015 |  20:13 | Autor: RTRS

Dobojski SDS će razgovarati sa Gradskom boračkom organizacijom (VIDEO)

Dobojski SDS nakon današnje sjednice Izvršnog i Gradskog odbora donio je odluku da razgovara s predstavnicima Gradske boračke organizacije o njihovim zahtjevima, kako bi se izbjegli protesti najavljeni za 20. mart.

Tri sata su u SDS –u, iza zatvorenih vrata, vijećali o zahtjevima boraca. Ustrajni su bili u ocjeni da odluka gradske skupštine o pripajanju Doboja ZGTS "nema nikakvih političkih reperkusija prema Ustavu RS". Zabrinuti za bezbjednosnu situaciju kažu da je sve poprimilo političku dimenziju i da se mora sjesti i razgovarati.

Samo razgovor su i tražili u Boračkoj organizaciji. Uvjeravaju da ih niko iz gradske uprave nije niti nazvao telefonom, zbog čega su se odlučili za proteste i da traže ostavku gradonačelnika. Na ponuđene razgovore nemaju razloga da ne odu, ali isključuju bilo kakvu politički pozadinu.

"To su baš niski udarci i nema potrebe se baviti time kad iza svega stoje naši jasni zahtjevi koji nisu upereni ni protiv koga", kaže Miladinko Kovačević, predsjednik Skupštine Gradske boračke organizacije u Doboju.

Odluku da dignu glas na protestima borci su donijeli kada ni nakon sedam dana gradska uprava nije odgovorila na njihov zahtjev da sazovu vanrednu sjednicu i ponište spornu odluku. Proteste su zakazali za 20.mart u gradskom parku, gdje su se već danas okupili članovi navijačke grupe "Vojvode" i tako dali podršku zahtjevima boraca.