latinica  ћирилица
18/03/2015 |  08:34 | Autor: SRNA

Osmoro uhapšenih u Srbiji zbog ratnih zločina u Srebrenici (VIDEO)

Osam lica uhapšeno je zbog ratnih zločina u Srebrenici.
Beograd: Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Beograd: Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Oni se sumnjiče da su na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Nezvanično, očekuje se hapšenje još jednog lica.

U saopštenju Tužilaštva za ratne zločine navodi se da je, po nalogu Tužilaštva za ratne zločine, sedam lica uhapšeno na više lokacija u Srbiji.

- Profesionalno izvedenom akcijom pripadnika MUP-a Srbije, sedam osumnjičenih - N.M, A.G, M.B, A.D, B.M, Ј.P i D.P, sprovedeno je u Tužilaštvo - piše u saopštenju.

Tužilac Srbije za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da je hapšenje izvršeno na cijeloj teritoriji Srbije, i da je riječ o državljanima Srbije. On nije precizirao da li su uhapšeni bili državljani Srbije u julu 1995. godine, kada se dogodio zločin za koji su osumnjičeni.

Vukčević je naglasio da je istraga na ovom predmetu bila duga i da je do ključnih podataka Tužilaštvo Srbije došlo samo.

"Do imena smo došli sami, i nismo ih dobili od Tužilaštva BiH. Nijedan dokaz nismo dobili iz Haškog tribunala", naveo je Vukčević.

On je istakao da će se ovim predmetom baviti isključivo Tužilaštvo Srbije, i da će predmet tu biti i završen.

Vukčević je rekao da će imena, vjerovatno, biti objavljena u toku dana, a za Nedeljka Milidragovića, čije ime se pominje u nekim medijima, rekao je da je jedan od glavnih koji je naređivao masovno ubistvo u Kravici.