latinica  ћирилица
26/03/2015 |  13:03 | Autor: Glas Srpske

Cilj međunarodne biciklističke trke u Banja Luci

Za razliku od prošlih godina cilj ovogodišnje međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka biće u gradu na Vrbasu, a start u prestonici Srbije.

Trka će doživjeti svoje deveto izdanje i nalazi se u kalendaru Svjetske biciklističke unije te je rangirana kao 1.2 trka. Trebalo bi da okupi više od 200 takmičara iz 30 zemalja.

Start je u Beogradu u 11 časova i istog dana oko 16 časova završava u Brčkom. Idućeg dana karavan bi krenuo iz Teslića (11 časova) za Banjaluku preko Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša u dužini od 180 kilometara. Pobjednika će odlučiti šest krugova po banjalučkim ulicama koji će se voziti na relaciji Bulevar - Malta.

"Odlučili smo da ove godine promijenimo rutu i da krenemo iz Beograda za Banjaluku. Novina je da nema kružne kriterijumske trke koja se vozila petkom u Banjaluci, dok su biciklisti u subotu kretali za Beograd. Vjerujem da ćemo biti bolji nego prošle godine i već sada imamo veliki broj zainteresovanih pa je pitanje hoćemo li moći da prihvatimo sve takmičare", izjavio je za Glas Srpske direktor trke Vladimir Kuvalja.