latinica  ћирилица
27/03/2015 |  17:09 | Autor: RTRS

Јagodić: Svi "borčevci" trebaju stati kao jedan

Vlado Јagodić ponovo je na klupi Borca.
 - Foto: www.borac-sport.com
Foto: www.borac-sport.com

Iako je bilo nekoliko kandidata, uprava kluba iz Platonove ukazala je povjerenje treneru koji je u dva navrata sjedio na klupi "crveno plavih".

Podsjećamo, fudbaleri Borca su u sezoni 2010/2011 na čelu sa Јagodićem osvojili titulu šampiona BiHi tako izborili kvalifikacije za Ligu šampiona.

"U nekoliko dana smo uspjeli da rješimo pitanje imenovanja novog trenera zbog odlaska Vinka Marinovića u Zrinjski. Upravni odbor je sagledao sve opcije koje je imao od domaćih trenera, ali i nekih kandidata iz drugih sredina iz okruženja. Odlučili smo da mandat povjerimo našem 'borčevcu' - Vladi Јagodiću, čovjeku koji je u dva navrata bio trener. Dolazi sa funkcije selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i odlično poznaje naš mladi tim, ali i protivnike u prvenstvu. Osim toga, Јagodić nije postavio nikakve uslove, ali nije nikad bio u sporu sa Borcem i to je bila jedna od stvari zbog kojih smo mu ukazali povjerenje", rekao je predsjednik Banjalučana prilikom predstavljanja novog-starog šefa struke, a prenosi Mondo.

"Nadam se da će novi trener nastaviti istim putem sa mladim timom koji mu je ostavio Marinović. Mi imamo ambicije da do kraja Premijer lige BiH pobijedimo u svim utakmicama i da uđemo u finale Kupa BiH. To nije opreterećenje već motiv za nastup u evropska takmičenja", dodao je prvi čovjek kluba iz Platonove.

Na tom putu Borac će imati velikih problema sa dobijanjem evropske licence.

"Ozbiljno radimo na reprogramima dugovanja kako bi zaslužili nastup u Evropi. Tehnički dio smo završili, do 31. marta je rok za ispunjavanje onog finansijskog dijela u kojem su potraživanja naših nekadašnjih članova, igrača ili trenera. Njihova potraživanja su realna, ali apelujem na njih da potpišu reprograma jer Borac jedino može da preživi ako zaigra u međunarodnim takmičenjima. Svi oni koji to budu uradili, objaviću njihova imena da javnost zna o kolikim 'borčevcima' je riječ, a takođe, biću primoran da objavim eventualna imena i onih koji ne budu željeli reprogram. U tom slučaju, sigurno neće moći da naplate svoj dug, jer ćemo morati da proglasimo stečaj", dodao je Ilić i podsjetio da je prošle godine Borac na ime dugovanja isplatio oko 700.000 KM.

"Zato molim sve da nađu razumijevanja da u svom, ali i klupskom interesu da nam pomognu. Unaprijed im se zahvaljujem i još jednom apelujem da se svi koji imaju potraživanja od Borca da se jave i potpišu reprograme dugovanja".

Sa predsjednikom se složio i trener Јagodić, potvrdivši da ni za njega nijednog trenutka nije bilo dileme da li će se vratiti u svoj klub.

"Nisam imao nikakve uslove da preuzmem ekipu u ovom trenutku kad svi 'borčevci' trebaju stati kao jedan i pokušati da riješe probleme i pomognu klubu da stane na zdrave noge", rekao je Јagodić i priznao da je poslije smjene na klupi BiH želio da ode u inostranstvo.

"Međutim, našim trenerima je užasno teško da pronađu angažman u inostranstvu. Često sam govorio da je Borac moj tim. Znam s čime je Marinović ušao u prvenstvo i želim mu sve najbolje u Zrinjskom, koji je za njega iskorak u karijeri u ovom trenutku jer u Mostaru ima siguran plasman u Evropu. To kažem bez obzira da li se to nama sviđalo ili ne. Volio bih jedino da se ne susretnemo sa Vinkom već u polufinalu Kupa BiH već u finalu. Taj pehar mi u karijeri jedini nedostaje i imaću poseban motiv da poslije titule u Premijer ligi BiH, nekoliko trofeja u prvenstvu i Kupu Republike Srpske, podignem i pehar Kupa BiH", rekao je Јagodić i najavio da će kompletan stručni štab ostati da radi jer "dobre stvari ne treba mijenjati".

Fudbalere Borca, nakon pauze zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, 4. aprila očekuje gostovanje kod Čelika, ekipe koju je upravo Јagodić predvodio sa klupe u sezoni 2012/13.