latinica  ћирилица
28/03/2015 |  09:47 | Autor: RTRS

Majami: Na terenima Krajinović, Đoković i Troicki

Srpski teniser Filip Krajinović trebalo je u petak da odigra meč drugog kola Mastersa u Majamiju protiv Francuza Gaela Monfisa, ali je meč odgođen zbog kiše.
Novak Đoković - Foto: AP
Novak ĐokovićFoto: AP

Krajinović i Monfis odigraće meč drugog kola u subotu, a njihov duel biće drugi na terenu broj 2 na kojem program počinje u 17 časova.

Na terene će u subotu izaći i Novak Đoković i Viktor Troicki.

Troicki će se od 19 časova sastati sa Italijanom Simone Bolelijem. Viktor je kao 32. nosilac bio slobodan u provm kolu, dok je Italijan na startu sa 2:0 eliminisao Kipranina Markosa Bagdatisa. Biće ovo četvrti duel srpskog i italijanskog tenisera, a Troicki protiv trenutno 47. igrača planete vodi sa 2:1 u pobjedama. Posljednji put sastali su se ove godine u Sidneju, kada je Troicki slavio sa 2:1 u setovima. Boleli je u toku karijere osvojio jedan trofej (2008. u Minhenu), dok je Viktor slavio na turnirima u Sidneju (ove godine) i u Moskvi (2010. godine).

Đoković će izaći na teren oko 1 čas nakon ponoći, a za protivnika ima Slovaka Martina Kližana.

Novak brani titulu u Majamiju i kao prvi nosilac bio je slobodan na startu, dok je Slovak na otvaranju u dva seta bio bolji od Italijana Paola Lorencija. Biće ovo prvi susret Đokovića sa 41. igračem svijeta, koji je tokom karijere osvojio dvije titule (2014. u Minhenu i dvije godine ranije u Sankt Peterburgu).

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 5.381.235 dolara.