latinica  ћирилица
12/04/2015 |  10:26 | Autor: TANЈUG

Đurić: KiM za Srbe suština identiteta

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvao je ponoćnoj liturgiji u crkvi Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici odakle je čestitao vjernicima Uskrs i poručio da je Kosovo i Metohija za Srbe suština identiteta.
Đurić na vaskršnjoj liturgiji u K. Mitrovici - Foto: TANЈUG
Đurić na vaskršnjoj liturgiji u K. MitroviciFoto: TANЈUG

"Trudimo se da nas ovaj Vaskrs podsjeti i opomene na ljudske vrijednosti na kojima smo mi kao narod uvijek bili sazdani i zasnovani i podsjetimo se toga da su Kosovo i Metohija ne samo na teritoriji južne pokrajine nego i na svakom drugom mjestu gdje Srbi žive", rekao je Đurić.

On je poručio da je KiM i u Skoplju, Cetinju, Nevesinju, Kninu, Banjaluci, Beogradu i u Subotici "širom svijeta gdje žive Srbi tamo je i Kosovo i Metohija".

Đurić je naglasio da Kosovo i Metohija za Srbe nije samo parče teritorije, parče zemlje, nego da je za Srbe Kosovo i Metohija suština identiteta i osnovna duhovna i istorijska vertikala "na kojoj smo kao narod zasnovani".

"Srećan praznik Hristos vaskrse, Vaistinu vaskrse", poručio je vjernicima direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju dodajući da treba da se sjetimo riječi patrijaha Pavla koji je na pitanje: "Kada će nam biti bolje?" odgovorio "biće nam bolje kada budemo bolji ljudi".

Liturgiju u crkvi Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, koja je bila puna, prisustvao je i gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Goran Rakić koji je svima koji slave čestitao Uskrs uz želju da današnji dan provedu sa svojim najmilijima.

Ponoćnu liturgiju u hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici služio je stavrofor Milija Arsović.