latinica  ћирилица
12/04/2015 |  12:24 | Autor: B92

Rozberg: Luis je mislio samo na sebe

Vozač Mercedesa Niko Rozberg optužio je timskog kolegu Luisa Hamiltona da mu je praktično upropastio trku za Veliku nagradu Kine.

Podsjećamo, Hamilton je u Šangaju slavio ispred Rozberga i Sebastijana Fetela u Ferariju.

Iako na vrhu nije bilo nikakve borbe, Rozberg je poslije treće trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 rekao da mu je Britanac otežao posao time što nije pojačao ritam na samom čelu, zbog čega je on morao da pazi zbog eventualnih napada Fetela tokom većeg dijela trke.

Nijemac se tokom trke preko radija žalio timu na Hamiltona, a poslije trke je na konferenciji za medije verbalno napao timskog kolegu.

"Nije zabavno čuti od tebe, Luise, da si mislio samo na sebe svojim ritmom na čelu. To je bilo nepotrebno i zbog toga je moja trka kompromitovana, jer si vozeći sporije nego što je bilo potrebno na početku stintova omogućio da mi Sebastijan bude veoma blizu. Zbog toga je Sebastijan morao da ode ranije u boks i pokuša da me pretekne, a ja sam morao da se borim. Sve to je bilo nepotrebno, a takođe me je koštalo mnogo vremena. Takođe, pneumatici su mi bili potpuno istrošeni na kraju trke", rekao je Rozberg dok je Hamilton sjedio pored njega.

Hamilton nije posebno reagovao na Rozbergove reči i istakao je da je mislio samo o svojoj trci i da je čuvao pneumatike.

"Nije moj posao da mislim na Nikovu trku. Moj posao je da održim bolid u savršenom stanju i dođem do cilja što je bolje moguće. I to sam i uradio. Ništa nisam radio namjerno, nikoga nisam usporavao. Bio sam fokusiran na sebe. Da je Niko hteo da pojača i pretekne me, mogao je da pokuša, ali nije", naglasio je Rozberg.

Šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Bahreina na stazi "Sakir" 19. aprila.