latinica  ћирилица
12/04/2015 |  12:56 | Autor: SRNA

Srbija kupuje dva transportna helikoptera

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas kupovinu dva transportna helikoptera "mi 17" i poručio da će Srbija sama štititi svoje nebo i svoj suverenitet.
Vučić, Gašić i Diković na aerodromu Batajnica - Foto: TANЈUG
Vučić, Gašić i Diković na aerodromu BatajnicaFoto: TANЈUG

Vučić je na vojnom aerodromu Batajnica izjavio da će Vlada Srbije u četvrtak, 16. aprila, donijeti odluku o izdvajanju sredstva za kupovinu rezervnih dijelova za lovačku avijaciju.

On je istakao da će avioni tipa "mig", kojima raspolaže vojna avijacija, uvijek biti spremni da polete kada se za to ukaže potreba i da štite nebo Srbije, prenose beogradski mediji.

- Bilo je i onih koji su za to da naše nebo štiti neko drugi, ali Srbija će štititi svoje nebo i svoj suverenitet i bićemo postupno osposobljeni da to uradimo - poručio je Vučić.

Premijer Srbije, ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković posjetili su danas na aerodromu Batajnica pripadnike 204. vazuhoplovne brigade i 250. raketne brigade.

Vučić je obavijestio pripadnike Vojske Srbije da su u razgovoru s ministrom odbrane i načelnikom Generalštaba i drugim visokim starješinama ratnog vazduhoplovstva i protivazdušne odbrane, donijete mjere koje će da osnaže kapacitete i resurse Vojske.