latinica  ћирилица
14/04/2015 |  08:13 | Autor: RTRS

Promjenljivo oblačno

U Republici Srpskoj danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme, malo svježije uz prolaznu kišu, na sjeveru u noći i ujutro, te istoku tokom dana.
Potočić - Foto: RTRS
PotočićFoto: RTRS

Ujutro i prijepodne preovladavaće pretežno do potpuno oblačno mjestimično s kišom, a kišna zona će se sa sjevera premještati prema istoku. Prema podnevu na zapadu i sjeveru pretežno suvo i promjenljivo oblačno, a s mjestimičnom kišom u srednjem i gornjem Podrinju. Na jugu povećanje oblačnosti. Popodne djelomično kidanje oblačnosti na zapadu i po koji sunčani interval, jedino više oblaka na istoku uz mogućnost mjestimične kiše kada su na jugu mogući kratkotrajni pljuskovi.

Temperatura u padu. Biće i vjetrovito. Prvo će na sjeveru duvati istočni vjetar, prijepodne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni uz pojačanje. Na jugu popodne i uveče bura u pojačanju. Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 15 stepeni Celzijusovih, na sjeveru ponegdje oko 17, na jugu do 21 stepen, u višim predjelima od šest stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

Ujutro oblačno uz mjestimičnu kišu i prolazni pljusak. Prijepodne raslojavanje oblaka, mogućnost za kratkotrajnu kišu a prema podnevu djelomično kidanje oblaka, da bi popodne bilo promjenljivo, a kasnije i sa po kojim sunčanim intervalom. Vjetar istočni, zatim sjeverozapadni prolazno tokom dana umjerene jačine. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 17 stepeni.