latinica  ћирилица
14/04/2015 |  11:38 | Autor: B92

Hamiltonu zamjeraju prskanje šampanjcem

Šampion Formule 1 Luis Hamilton našao se na udaru jer je jednu od hostesa poprskao šampanjcem poslije trijumfa na Velikoj nagradi Kine.

Na licu hostese koju je Hamilton poprskao moglo je da se vidi da nije oduševljena takvim ponašanjem, a vozaču Mercedesa nije prvi put da ga kritikuju zbog takvog ponašanja.

Britanac je prethodno isto učinio posle prošlogodišnje trke u Španiji, a na društvenim mrežama je Hamilton praktično proglašen za nasilnika i poručeno mu je da bi trebalo da se sa više poštovanja ponaša prema ženama.

Sve to ne bi bilo čudno da u nekim drugim takmičenju, posebno u Moto GP šampionatu, prskanje hostesa šampanjcem nije ustaljena praksa. Svi znaju da, na primjer, devetostruki svjetski šampion Valentino Rosi proslavlja svaki podijum tako što su hostese njegove prve "žrtve" u prskanju šampanjca, a samo je pitanje da li će one bježati ili ne.

Borci za prava žena posebno su komentarisali Hamiltonovo ponašanje poslije treće trke ove sezone, istakavši da se u auto-moto sportu žene nepotrebno predstavljaju kao seksualni objekti.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja u nedjelju se Velikom nagradom Bahreina.