latinica  ћирилица
14/04/2015 |  19:49 | Autor: RTRS

Incident u Skupštini opštine Prnjavor (VIDEO)

Ponovo burno u Skupštini opštine Prnjavor.
Prnjavor - Foto: RTRS
PrnjavorFoto: RTRS

Nezavisnom odborniku Branku Šikaniću verbalne prijetnje uputio je gradonačelnik i njegov bivši stranački kolega Siniša Gatarić.

Gatarić sve negira, a u cijeli slučaj umiješala se i policija. Zbog odbijanja predsjednika SO da se o ovome raspravlja na sjednici, Šikanić i obornici opozicije napustili su skupštinsko zasjedanje. 

Šikanić je zatečen prijetnjama. Kaže da se načelnik i ranije drsko ponašao prema pojedinim odbornicima SO , ali da je današnji istup prema njemu kap koja je prelila čašu. Ničim izazvan i bez ikakvog povoda u pauzi skupštinskog zasjedanja prišao mu je i verbalno zaprijetio.

Načelnik sve negira.
"Niko ovdje nije čuo ni vido da sam ja tom čovjeku prijetio, a ima audio i video zapis i veoma je lako utvrditi ko je taj što želi napraviti opstrukciju Skupštine", kaže Gatarić.

Šikanić je tražio da se o prijetnjama raspravlja i na Skupštini, ali predsjednik to nije dozvolio. Potom je o svemu obavijestio policiju koja je uzela izjave od aktera nemilog događaja.

Šikanić je napustio sjednicu, a s njim i odbornici opozicije. Tvrde da je pozadina verbalnog napada Šikanićevo nastojanja da istraje u ukazivanju na nezakonite radnje aktuelne vlasti u Prnjavoru. Konkretno danas je tražena dopuna dnevnog reda o prodaji zemljišta u centru Prnjavora, što je naljutilo načelnika.

Šikanić kaže da godinama ukazuje na kršenje ustava i zakona prilikom predlaganja akata SO Prnjavor.
Primjer ovakvog odlučivanja, između ostalog je, kaže i program modernizacije infrastrukturnih objekata u prošloj godini vrijedan 2,3 miliona maraka. To, kaže on, treba da istraže nadležni.