latinica  ћирилица
19/04/2015 |  13:33 | Autor: Mondo

Blaž Slišković preuzeo klupu Širokog Brijega

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković (56) novi je šef stručnog štaba Širokog Brijega!

Doskorašnji trener kluba sa "Pecare" Slaven Musa od nedjelje više ne predvodi lidera Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kako je prenio zvanični sajt hercegovačkog kluba, sa Musom je dogovoren sporazumni raskid ugovora, a najvjerovatnije zbog nekoliko lošijih rezultata. Posljednji poraz od Veleža u mostarskim Vrapčićima (1:0) očigledno je bila kap koja je prelila čašu strpljenje rukovodstva Širokobriježana.

"Široki Brijeg zahvaljuje Slavenu Musi na svemu učinjenom u protekle nešto više od dvije i po godine kao šefu struke, a poseno na osvojenoj tituli pobjednika Kupa BiH 2013, i želi mu uspjeh u nastavku trenerske karijere", navodi se u klupskom saopštenju.

Sa Sliškovićem, koji je u proljeće 2011. već veoma uspješno vodio tim Širokog Brijega, dogovorena je saradnja do do kraja sezone, a njegovo zvanično predstavljanje biće u ponedjeljak 20. aprila s početkom u 11 časova.

Popularni Baka je u trenerskoj karijeri je između ostalih vodio splitski Hajduk, Zrinjski, rumunsku Alba Јuliju, saudijski Al Ansar i kineski Kvindao. Pune četiri sezone je sjedio na klupi "zmajeva" - od 2002. do 2006. godine i malo je nedostajalo da odvede BiH na Mundijal u Njemačkoj.

Široki Brijeg sa 46 osvojenih bodova dijeli lidersku poziciju na tabeli šampionata BiH sa mostarskim Zrinjskim, bod manje ima Željezničar, dva Sarajevo...