latinica  ћирилица
27/04/2015 |  14:55 | Autor: RTS

"Komandant NATO" kriv za napad na karaulu Gošince?

Mirsad Ndrecaj, koji je tokom rata 2001. godine bio poznat po nadimku "komandant NATO-a", tvrdi da je sa nekoliko "saboraca" zauzeo makedonsku karaulu u selu Gošince.
Ndrecaj i Ramuš Haradinaj - Foto: RTS
Ndrecaj i Ramuš HaradinajFoto: RTS

Јedan od lokalnih komandanata tzv. OVK-a tokom sukoba u Makedoniji, 2001. godine, Mirsad Ndrecaj preuzeo je odgovornost za napad na karaulu Gošince, tvrdeći da se za takvu akciju odlučio jer su albanski lideri, zarad ličnih interesa, izdali ideje za koje se borio.

"Našu pobjedu prodali su Ali Ahmeti i DUI", rekao je Ndrecaj, prenosi Koha ditore.

Ndrecaj je, poslije rata u Makedoniji, bio jedan od uticajnijih članova Alijanse za budućnost Kosova u Đakovici. Јednom prilikom uhapšen je zbog prijetnji sudijama.

Gotovo istovremeno, Ali Ahmeti se u Prištini sastao sa Hašimom Tačijem i naveo da makedonski Albanci ne žele novu krizu niti rat, već nastavak sprovođenja Ohridskog sporazuma.

Ahmeti je naglasio da krivicu za događaje u karauli Gošince snosi "pojedinac", čije ime, međutim, nije rekao.

Sastanak Ahmetija i Tačija uslijedio je svega dan pošto su albanski mediji u Makedoniji objavili da je Skoplje u Prištinu uputilo spisak osoba za koje se sumnja da su učestvovale u napadu na karauli Gošince.

Makedonska policija još nije saopštila imena napadača, ali je u nedjelju, u nekoliko napuštenih kuća u selu Malino, zaplijenila oružje i municiju ukradenu iz karaule Gošince.