latinica  ћирилица
27/04/2015 |  15:44 | Autor: SRNA

O unapređenju poslovnog ambijenta

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić razgovarali su sa šefom Projekta poboljšanja poslovnog okruženja u BiH Tarikom Šahovićem o mogućnostima za saradnju u narednom periodu, prvenstveno kroz unapređenje poslovnog ambijenta i investicione klime u jedinicama lokalne samouprave.
Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić - Foto: SRNA
Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla RešićFoto: SRNA

Tokom sastanka u Banjaluci sa Šahovićem, predstavnikom Međunarodne finansijske korporacije /IFC/, poseban naglasak bio je na pojednostavljivanju administrativnih procedura radi lakšeg osnivanja i poslovanja privrednih subjekata, navodi se u saopštenju iz resornog ministarstva.

"Dosadašnja saradnja sa Međunarodnom finansijskom korporacijom bila je uspješna i nadam se nastavku te saradnje u interesu Vlade Republike Srpske, jedinica lokalne samouprave i poslovnih subjekata", izjavio je Klokić.

Međunarodna finansijska korporacija /IFC/ dio je grupacije Svjetske banke i od 2008. godine pomaže lokalnim vlastima u unapređenju poslovne klime.