latinica  ћирилица
27/04/2015 |  21:35 | Autor: RTRS

Lukač: Bezbjednost u Srpskoj podignuta na najviši nivo (VIDEO)

Nakon napada na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je naoružani muškarac ubio jednog i ranio dvojicu policajaca, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izjavio da ovaj napad može biti početak mnogo gorih događanja u Republici Srpskoj.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

Lukač je izjavio da je riječ o najgorem terorističkom aktu i da je pripravnost policije podignuta na najviši nivo.

Napadač na policijsku stanicu je Nerdin Ibrić rođen 1991. godine, iz sela Sapna kod Zvornika, potvrdio je večeras Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Srpske.

Napad je izvršen u vrijeme smjene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se vrši smjena i da tada ima najviše policajaca", naglasio je Lukač i potvrdio da je napadač došao automobilom ispred policijske stanice, pucao iz puške i policajca ubio na vratima.

- Nakon toga je ušao unutra i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca. Ostali policajaci su zapucali prema njemu i napadač je ubijen tokom razmjene vatre, rekao je Lukač.

On je dodao da je napadač bio naoružan sa dvije puške i pištoljem, te da su mu džepovi bili puni municije.

- Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbjednost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna. Moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u Republici Srpskoj, rekao je Lukač.

Istakao je da će se preduzeti sve moguće mjere da bi se zaštitili građani.

- Građani se takođe trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imaćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju znati, izjavio je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS.