latinica  ћирилица
28/04/2015 |  09:38 | Autor: SRNA

Tužilaštvo BiH formiralo istražni tim za Zvornik

Tužilaštvo BiH formiralo je istražni tim koji će prikupljati dokaze i vršiti istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja terorističkog akta u Zvorniku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH

Istražni tim formiran je po nalogu glavnog tužioca Gorana Salihovića, a činiće ga tužioci iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH, kao i istražitelji i stručni saradnici koji će raditi na istrazi u ovom predmetu.

Tužioci i osoblje, zajedno s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Agencije za istrage i zaštitu BiH i partnerskim institucijama, prikupljaće dokaze i vršiti istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja terorističkog akta u Zvorniku.

Po naredbi glavnog tužioca, na mjestu događaja tokom noći obavljen je uviđaj i izuzeti su forenzički tragovi, a provešće se dodatne istražne radnje s ciljem utvrđivanja motiva napada, kao i povezanost drugih osoba ili saučesnika koji su učestvovali u izvršenju krivičnog djela.

Tužilaštvo BiH i policijske agencije nastavljaju intenzivan rad s ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela, ističe se u saopštenju.