latinica  ћирилица
28/04/2015 |  11:45 | Autor: SRNA

Bosić-Kormak: Velika odgovornost na bošnjačkim političarima

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić rekao je u Sarajevu da je nakon groznog terorističkog akta, koji se desio u Zvorniku, velika odgovornost na političarima iz reda bošnjačkog naroda
Sastanak Bosić - Kormak - Foto: SRNA
Sastanak Bosić - KormakFoto: SRNA

- Prije svega, velika odgovornost je i na političarima, a u ovom slučaju na političarima iz reda bošnjačkog naroda, koji treba u saradnji svih nas da urade dodatne napore da se ova situacija i ovi džepovi potencijalnog terorizma na neki način stave pod kontrolu u interesu svih građana BiH - poručio je Bosić.

On je, nakon sastanka s ambasadorom SAD u BiH Morin Kormak, izjavio da je terorizam globalna pojava, a da su SAD vodeća zemlja u borbi protiv terorizma.

Bosić je naglasio da je BiH dio tog problema, te smatra da sve agencije i svi oni koji su odgovorni za bezbjednost građana treba da daju svoj doprinos da se izađe iz ove situacije.

On je istakao da ovakvu nesreću političari nikako ne bi trebalo da iskoriste za svoje političke ciljeve ili dizanje svog ličnog rejtinga.

KORMAK: SAUČEŠĆE GRAĐANIMA ZVORNIKA

Američki ambasador u BiH Morin Kormak izrazila je saučešće građanima Zvornika povodom terorističkog napada na policijsku stanicu, u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

- Terorizam je problem koji utiče na sve zemlje - SAD, širom Evrope i to je globalni problem - rekla je Kormakova nakon sastanka s Mladenom Bosićem.

Kormakova je ponovila da po ovom pitanju SAD imaju veoma dobru saradnju sa BiH i da se raduju nastavku te saradnje.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz sela Sapna, kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre s policijom.