latinica  ћирилица
28/04/2015 |  12:11 | Autor: RTRS

DŽordanove patike iz ruki sezone prodate za 71.553 dolara

Patike koje je najveći košarkaš svih vremena Majkl DŽordan nosio u svojoj ruki sezoni prodate su na aukciji za 71.553 dolara.

DŽordan je spomenute patike nosio u sezoni 1984/85, na meču protiv Los Anđeles Lejkersa, a u pitanju je model "Air Ships", prenosi B92.

Iako su prodate za astonomsku cifru, ovo nisu najskuplje DŽordanove patike prodate na aukciji, pošto je par "džordanki" koje je nosio na čuvenoj "Flu" utakmici u velikom finalu protiv Јuta DŽeza 1997. godine – dostigao cijenu od 104.765 dolara.

Dio razloga za izuzetno visoku cijenu leži i u činjenici da nisu "džordanke" u pitanju, čija je proizvodnja započeta ranije tokom sezone, ali ih nije proizvedeno dovoljno kako bi Majkl imao po par za svaki duel, a na aukciju ih je postavio sakupljač lopti "Јezerdžija" – Kalid Ali.

"Pitao sam DŽordana da li mogu da dobijem patike koje je nosio tokom zagrijavanja te noći u "Great Western Forumu" – crveno, crno, bijele "džordanke". Ipak, odlučio je da meč odigra u modelu "Air Ships", koji je na kraju meča skinuo, potpisao i poklonio mi ih", rekao je Ali, koji je patike čuvao u ormanu u porodičnom domu.