latinica  ћирилица
28/04/2015 |  12:41 | Autor: SRNA

Incko: Nije vrijeme za podjele

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko pozvao je nadležne organe, odgovorne bezbjednosne agencije i pravosudne institucije da sarađuju u provođenju brze i temeljne istrage terorističkog napada u Zvorniku, i poručio da nije vrijeme za podjele, već za to da se institucije i građani BiH zajedno bore protiv ozbiljnih izazova s kojima su suočeni

- Dajem podršku agencijama za provođenje zakona i bezbjednosnim agencijama, i uvjeren sam da će biti provedena puna istraga o ovom napadu - istakao je Incko, pozivajući na mir i uzdržanost nakon ovog napada.

On je dodao da svi treba da se uzdrže od politizacije ovako ozbiljnog događaja, te da puste institucije da nesmetano rade.

- Ovo nije vrijeme za podjele, nego je vrijeme da se institucije i građani u BiH udruže i zajedno bore protiv ozbiljnih izazova s kojima su suočeni, kao što su posljedice ovog bezumnog napada u Zvorniku - napomenuo je Incko.

Ponavljajući žestoku osudu sinoćnjeg napada na policijsku stanicu u Zvorniku, Incko je izrazio saučešće porodici ubijenog policajca Dragana Đurića i nadu u brzi oporavak ranjenih policajaca Željka Gajića i Steve Milovanovića, saopšteno je iz OHR-a.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz sela Sapna, kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre s policijom.