latinica  ћирилица
28/04/2015 |  13:40 | Autor: SRNA

Mektić: Јoš jedno lice u fokusu bezbjednosnih agencija

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da se u vezu sa napadačem u Zvorniku, osim lica koje je jutros uhapšeno, dovodi još jedno lice prema kojem su u toku operativne aktivnosti bezbjednosnih agencija.
Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić - Foto: klix.ba
Ministar bezbjednosti BiH Dragan MektićFoto: klix.ba

Mektić je rekao da je terorističkim napadom na Policijsku stanicu u Zvorniku terorizam udario na BiH i da je ona definitivno u problemu sa terorizmom.

"U BiH imamo ekstremno radikalne nasilne ideologije, terorističku ideologiju, organizacije koje zagovaraju tu ideologiju, pojedince koji vrbuju, nagovaraju i finansiraju takve događaje. BiH se mora uključiti u rješavanje tog problema", rekao je Mektić novinarima, dok je u toku bila hitna sjednica Savjeta ministara BiH povodom napada u Zvorniku.

Prema Mektićevim riječima, sinoćnji napad je bio namjeran sa umišljajem iako napadač nije evidentiran u bazama podataka bezbjednosnih i obavještajnih agencija.

On je najavio da će glavnina zaključaka koje će na današnjoj sjednici donijeti Savjet ministara BiH biti upućena bezbjednosnim agencijama u smislu bolje i kvalitetnije kooradinacije, razmjene bezbjednosnih podataka i informacija, kao i da bezbjednosne agencije moraju bolje da međusobno kooridinišu.

Mektić je istakao da je Savjet ministara BiH energično osudio ovaj teroristički čin i izrazio saučešće porodicama poginulog i izrazio nadu u brz oporavak povrijeđenih.