latinica  ћирилица
13/05/2015 |  15:19 | Autor: SRNA

Čordaš: Do kraja godine počinje gradnja 36 stanova

Da bi bio zatvoren kolektivni centar u Kladarima i alternativni smještaji, u Modriči će do kraja godine početi gradnja 36 stanova za koje su Vlada Republike Srpske i modrička lokalna uprava obezbijedili 2.000.000 evra, izjavio je danas u ovoj opštini ministar za izbjegla i raseljena lica Srpske Davor Čordaš.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Čordaš je rekao da će biti građena dva stambena objekta za koja će Vlada Srpske, u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja, posredstvom osiguranja javnih stambenih rješenja /CEB dva/ u Republici Srpskoj, obezbijediti 1,5 milion evra, a opština 500.000 evra.

"Danas smo precizirali obaveze Ministarstva i lokalne uprave za izradu projekta koji bi bio završen do oktobra, kada bi bila provedena tenderska prucedura izbora izvođača radova", naveo je Čordaš, nakon sastanka sa načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem, kome su prisustvovali i potpredsjednik Republike Srpske Јosip Јerković i savjetnik predsjednika Srpske Miladin Dragičević.

Čordaš je izrazio uvjerenje da će kolektivni centar u Kladarima i alternativni smještaji u Modriči biti raspušteni u idućoj godini.

Čordaš je naveo da je za Projekat CEB dva u Republici Srpskoj obezbijeđeno 18.190.000 evra kreditnih sredstava.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da će opština obezbijediti zemljište, projektnu i građevinsku dokumentaciju za izgradnju objekata i raspuštanje kolektivnog centra u kome izbjegla i raseljena lica žive u veoma teškim uslovima.

"Potpredsjednika Republike Srpske, ministra i savjetnika predsjednika Srpske, upoznali smo i o bezbjedonosnoj situaciji u Modriči, kao i o projektima koje moramo realizovati da bi bile sanirane posljedice katastrofalnih poplava koje su prije godinu dana zahvatile Modriču", naveo je Krekić.

Јerković i Čordaš posjetili su danas župne urede u Modriči i Garevcu.