latinica  ћирилица
13/05/2015 |  16:15 | Autor: SRNA

"Srpska alternativa" pristupila PDP-u

Stranka "Srpska alternativa" pristupila je danas Partiji demokratskog progresa, a sporazum o tome su u Istočnom Sarajevu potpisali predsjednici partija Tihomir Gligorić i Mladen Ivanić.
Gligorić i Ivanić - Foto: SRNA
Gligorić i IvanićFoto: SRNA

Gligorić je nakon ceremonije potpisivanja istakao da je od Predsjedništva i Glavnog odbora "Srpske alternative" dobio ovlaštenja da potpiše sporazum o spajanju sa PDP-om.

"Od danas ćemo djelovati pod imenom PDP. Želim zahvaliti Ivaniću na korektnoj političkoj ponudi. Dijelimo političke i stručne principe i nadamo se da će saradnici koji će doći iz 'Srpske alternative' i koji su mladi, kompetentni i obrazovani, dati doprinos PDP-u i razvoju društva", rekao je Gligorić.

Ivanić je rekao da je PDP bio i ostao jaka opoziciona partija kada je riječ o odnosima unutar Republike Srpske.

"Trudili smo se tokom prošlih izbora da to jasno pokažemo i pomogli smo rad svih ostalih partija koje su u to doba bile opozicione i imali značajnu podršku 'Srpske alternative", rekao je Ivanić.

On je najavio da će u narednim danima PDP imati nekoliko sličnih sporazuma, jer "ima nekoliko slučajeva da će se pojedine partije i pojedini odbornici priključivati ovoj partiji".

"To pokazuje da ljudu u PDP-u vide čvrst oslonac, stabilnost, jasnoću opozicionog djelovanja i jasnu političku koncepciju", smatra Ivanić.