latinica  ћирилица
14/05/2015 |  13:26 | Autor: SRNA

Ferguson: Reformama do više ulaganja i napretka

Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson rekao je da je Rudnik olova i cinka "Sase" u Srebrenici firma sa odličnim menadžmentom koja zapošljava više od 500 ljudi sa ovog područja, od čega dobrobit ima i mnogo šira zajednica, i izrazio nadu da će reforme koje provode sve vlade u BiH dovesti do platforme koja će rezultirati sa više ulaganja i napretka.
Rudnik Sase - Foto: SRNA
Rudnik SaseFoto: SRNA

Ferguson, koji se obratio učesnicima prvog Rudarsko-geološkog foruma "Srebrenica 2015", rekao je da je Rudnik "Sase" pod upravom britanske kompanije "Mineko", koja ulaže puno kako u Republiku Srpsku, tako i u BiH u području rudarstva, ali i u hidroelektrane.

On je zahvalio ministru industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću i Vladi Srpske za podršku u dosadašnjem radu "Mineka" na ovom području.

Ferguson je dodao da se u Sporazumu za rast i zapošljavanje, a kasnije i u zajedničkoj izjavi koju su potpisale sve institucije i vodeće stranke u BiH, nizom reformi navedenih u tim dokumentima pokušalo raditi na rješavanju uklanjanja prepreka i opterećenja prevelikog birokratskog aparata, previše doprinosa javnom sektoru, te nekih pitanja u vezi sa korupcijom, da bi se došlo do više ulaganja.