latinica  ћирилица
17/05/2015 |  16:03 | Autor: B92

Јuniori Zvezde poraženi u finalu Evrolige

Јuniori Košarkaškog kluba Crvena zvezda poraženi su od Reala u Madridu sa 73:70 u finalu ANGT završnog turnira Evrolige.
Košarka  (ilustracija) -
Košarka (ilustracija)

Šut za produžetak imao je Aranitović, ali je promašio sa oko devet metara, pa se Real revanširao Zvezdi za prošlogodišnji poraz u finalu.

"Crveno-bijeli su bolje počeli meč, vodili su sa osam poena razlike, ali je Real brzo uhvatio priključak i od druge četvrtine uglavnom je kontrolisao meč.

Madriđani su početkom poslednje dionice poveli sa 65:54, ali nisu uspjeli definitivno da prelome meč – Zvezda se vratila u igru najviše zahvaljujući Aranitoviću i Simaniću, ali nekoliko grešaka u finišu koštali su trofeja tim Slobodana Klipe.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Јonatan Bareiro sa 19 poena, Santijago Јusta dodao je 15 poena, Luka Dončić imao je 14 poena i 11 skokova, a blistao je Emanuel Kate sa 11 poena i po osam skokova i rampi.

Aleksandar Aranitović predvodio je Zvezdu sa 26 poena, šest skokova i pet ukradenih lopti, a Vojislav Stojanović upisao je 15 poena, 12 skokova i šest asistencija, ali je u završnici napravio faul u napadu i sa penala šutirao 1-4. "Dvocifren" je bio još Boriša Simanić sa 11 poena i 11 skokova.