latinica  ћирилица
27/05/2015 |  15:13 | Autor: SRNA

SM BiH: Spremnost za ekonomske reforme

Savjet ministara BiH saopštio je danas da je spreman da najkasnije do 15. juna, zajedno sa vladama Republike Srpske, FBiH i Distrikta Brčko, Evropskom komisijom i međunarodnim finansijskim institucijama predstavi jasno definisanu ekonomsku reformsku agendu.
Sjednica Savjeta ministara BiH - Foto: SRNA
Sjednica Savjeta ministara BiHFoto: SRNA

Ta agenda, ističu u Savjetu ministara, bila bi bazirana na obavezama BiH prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, Sporazumu za rad i zapošljavanje, nacrtu ekonomskih reformi sa sastanka na Јahorini, kao i prijedlozima ekonomskih reformi vlada i poslodavca.

- Smatram da ekonomske reforme, uz već počete reforme javne administracije, uz izradu mehanizma koordinacije na kojem Savjet ministara BiH već aktivno radi, te uz kredibilnu realizaciju obaveza iz SSP-a, predstavljaju ključne aktivnosti koje bi nam vrlo brzo trebalo da obezbijede značajan iskorak u EU integracijama i omogući podnošenje aplikacije za članstvo, što bi bio novi kvalitet na putu ka EU integracijama - rekao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Savjet ministara BiH, kako je istaknuto, ostaje potpuno posvećen ključnim prioritetima, a to su evropski put BiH, poboljšanje poslovnog okruženja i konkurentnosti vladavina prava, kao i unutrašnja i spoljna stabilnost BiH.