latinica  ћирилица
27/05/2015 |  17:24 | Autor: SRNA

Novi Grad- Preduzeće Depal uspješan izvoznik

Predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i opštine Novi Grad posjetili su danas preduzeće za proizvodnju paleta Depal, u industrijskoj zoni u Poljavnicama kod Novog Grada.

Potpredsjednik Skupštine opštine Novi Grad Selim Ekić rekao je, nakon obilaska pogona, da su nakon dužeg perioda u ovoj opštini počele ozbiljnije aktivnosti zapošljavanja.

- Nadam se da će ovo preduzeće biti pozitivan primjer i za druge investitore i da se ovdje mogu uvjeriti da je stvorena povoljna poslovna klima - istakao je Ekić.

Depal od početka ove godine proizvodi evro palete i trenutno zapošljava 12 radnika, a u toku su pripreme za prijem njih još 18.

Direktor Dino Delić rekao je da je firma druga u BiH sa sertifikatom za proizvodnju ove vrste paleta. Prema njegovim riječima, proizvodi moraju odgovarati propisanim standardima.

- Proizvodnja je za sada organizovana u jednoj smjeni, a uskoro sa prijemom novih radnika biće dvije smjene - rekao je Delić.

Preduzeće sada proizvodi između 10.000 i 20.000 paleta mjesečno, a planirano je da do kraja godine proizvodnja bude 50.000 paleta mjesečno. Proizvod se plasira na tržište Italije i Austrije.