latinica  ћирилица
28/05/2015 |  12:58 | Autor: Mondo

Zrilić: Borac će dobiti uslovnu licencu

Da li će Borac dobiti licencu za evropska takmičenja i Premijer ligu odlučiće Drugostepena komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja je zasjedala u srijedu.
Stadion FK Borac - Foto: RTRS
Stadion FK BoracFoto: RTRS

Prema nezvaničnim informacijama čelnika banjalučkog kluba, "crveno-plavi" bi trebao dobiti uslovnu licencu.

"Јoš uvijek je to nezvanično sve. Imam informaciju da su nam dali licencu, naravno ograničenu vremenski da izmirimo neka dugovanja, ali nismo još to napismeno dobili", rekao je u izjavi za Mondo direktor Borca Robert Zrilić.

Prema informacijama do kojih je došao Mondo, Borac je dobio licencu, uz uslov da do početka jula izmiri sva dugovanja.

Prvostepena komisija nije dodijelila Borcu licencu zbog neisplaćenih dugovanja prema nekoliko igrača i prema FK DŽaja, ali Zrilić uvjerava da su te obaveze riješene.

"Mi imamo dugovanja prema sedam-osam ljudi iz prethodnog perioda koja smo dio po dio plaćali i sporazumom reprogramirali i to moramo u naredna dva mjeseca da izmirimo. To su igrači Maletić, Maksimović, Bilbija, Trivunović, Radulović i Marković i treneri Vukelja i Petković. Sa svima njima su potpisani reprogrami 30. marta i taj reprogram još vrijedi i nama su dali uslovnu licencu da izmirimo dugovanja prema njima do jula, ne znam tačno, mislim do 15. jula. Poseban slučaj je DŽaja. Mi smo dobili poziv za ročište 8. juna. O tom ćemo pričati uskoro na konferenciji za novinare", rekao je Zrilić.