latinica  ћирилица
29/05/2015 |  14:56 | Autor: SRNA

U subotu sunčano, mogući lokalni pljuskovi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno sunčano vrijeme, a poslijepodne se očekuje umjeren razvoj oblačnosti koji može usloviti slabe kratkotrajne lokalne pljuskove u Krajini, te zapadnim i centralnim područjima, saopštili su meteorolozi.
Vrijeme - Foto: RTRS
VrijemeFoto: RTRS

U Republici Srpskoj jutro će biti prohladno i pretežno vedro. Na sjeveru i istoku oko rijeka i po kotlinama biće česte sumaglice i magle. Tokom dana biće pretežno sunčano i toplije vrijeme.

Kasnije popodne na jugoistoku očekuje se umjeren razvoj oblaka, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža jutarnja temperatura biće između pet i deset stepeni Celzijusa, na jugu od 10 do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 3, Čemerno i Han Pijesak 14, Kalinovik 15, Ivan-sedlo 16, Sokolac, Gacko i Mrakovica 17, Srebrenica i Nevesinje 18, Gradačac i Sarajevo 19, Bijeljina, Doboj, Goražde, Neum, Trebinje, Tuzla, Drinić, Foča, Mrkonjić Grad, Rudo, Srbac i Zvornik 20, Bugojno, Bileća, Šipovo, Višegrad i Јajce 21, Banjaluka, Livno, Prijedor, Sanski Most, Novi Grad Ribnik i Zenica 22, Bihać, Drvar i Stolac 23 i Mostar 26 stepeni Celzijusa.