latinica  ћирилица
29/05/2015 |  22:40 | Autor: RTRS

Sjajni rezultati mladih tenisera iz Srpske

Mladi teniseri iz Republike Srpske ostvarili su sjajne rezultete na ETA turnirima u Mostaru i u mađasrkom gradu Pečuju, u kategoriji do 14 godina.
Milica Bojić (FOTO: Facebook) -
Milica Bojić (FOTO: Facebook)

Član Teniskog kluba "Doboj" Luka Đurđević plasirao se u polufinale turnira u Mostaru pobjedom nad Lukom Puljićem iz Sarajeva sa 6:1, 6:2. Za prolaz u finale Luka će igrati sa Stipanom Madžarom iz Hrvatske.

U konkurenciji juniorki, nastup u polufinalu izborile su članice Teniskog kluba "Banja Luka", Katarina Trivić i Milica Bojić. Trivićeva je u četvrtfinlu bila bolja od Ruskinje Megi Kmiadašvili sa 6:2, 6:3, a u polufinalu je očekuje prva nositeljica Anja Drašković iz Crne Gore. Bojićeva je polufinale izborila pobjedom nad igračicom TK "Borac" Andrijanom Dragić sa 6:1, 6:2, a prepreka do finala biće joj ruska teniserka Viktorija Burudulina.

Dodajmo i to da je par Bojićeva u paru sa Draškovićevom slavila u konkurenciji parova pobjedom nad crnogorskom kombinacijom Cvijetić/ Hot sa 6:1, 6:1.

Na turniru u Mađarskoj, polufinale je izborio član TK "Banja Luka" Nemanja Malešević pobjedom nad Rusom Ostapom Kovalenkom sa 3:6, 6:4, 6:4. Nemanju u polufinalu očekuje duel sa Srbijancem Nemanjom Subanovićem.