latinica  ћирилица
15/06/2015 |  12:25 | Autor: SRNA

Ozvaničena saradnja Vlade RS i Medicinskog fakulteta Univerziteta "DŽons Hopkins" (VIDEO)

U Banjaluci je danas potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i odjeljenja plastične i rekonstruktivne hirurgije Medicinskog fakulteta Univerziteta "DŽons Hopkins".
Ozvaničena saradnja u edukaciji zdravstvenih radnika - Foto: SRNA
Ozvaničena saradnja u edukaciji zdravstvenih radnikaFoto: SRNA

Sporazum su, u prisustvu predsjednika Vlade Srpske Željke Cvijanović, potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i Branko Bojović, ovlašteni zastupnik Medicinskog fakulteta Univerziteta "DŽons Hopkins" iz Merilenda u SAD.

Bogdanić je rekao da će ovaj sporazum omogućiti odlazak ljekara iz Srpske na edukaciju u Ameriku u oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije.

On je naglasio da će edukacija ljekara ići dvosmjerno, odnosno da će i stručnjaci sa Univerziteta "DŽons Hopkins" dolaziti u Republiku Srpsku.

"Ovo je dobar projekat za zdravstvo Srpske jer ćemo, uz ulaganje u nabavku opreme i izgradnju i rekonstrukciju objekata, na ovaj način edukovati kadrove koji će pratiti svjetske tokove u oblasti medicine", rekao je Bogdanić.

Ovlašteni zastupnik Medicinskog fakulteta Univerziteta "DŽons Hopkins" iz Merilenda u SAD rekao je da je današnjim potpisivanjem sporazuma formalizovana saradnja Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske sa Univerzitetom "DŽons Hopkins", posebno školom medicine i bolnicom.

Bojović je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zbog današnjeg potpisivanja sporazuma, izražavajući nadu da će saradnja u narednom periodu biti uspješna.

Današnjem potpisivanju sporazum o saradnji između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske i odjeljenja plastične i rekonstruktivne hirurgije Medicinskog fakulteta Univerziteta "DŽons Hopkins" prisustvovali su i potpredsjednik Vlade Srpske i ministar pravde Anton Kasipović i ministar nauke i tehnologije Srpske Јasmin Komić.