latinica  ћирилица
24/06/2015 |  19:23 | Autor: SRNA

Јagland i Ivanić pustili u saobraćaj tramvaj u bojama zastave BiH

U Strazburu je danas, povodom šestomjesečnog predsjedavanja BiH Savjetom Evrope, pušten u saobraćaj tramvaj u bojama zastave BiH.

Simboličan čin upriličili su predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, generalni sekretar Savjeta Evrope Tornborn Јagland i gradonačelnik Strazbura Ronald Riže.

Ivanić je danas posjetio Gradsku vijećnicu Strazbura i zajedno sa Јaglandom i Rižeom zasadio stabla masline i hrasta u Parku ljudskih prava na francusko-njemačkoj granici.

U centru Strazbura danas je postavljena najveća džezva na svijetu i upriličena degustacija kafe, radi promocije predsjedavanja BiH Savjetom Evrope.

Predsjedavanje BiH Savjetom Evrope počelo je puno uspješnije nego što je očekivano, a predložena prioritetna pitanja pokazala su se vrlo ozbiljnim, ocijenio je danas Ivanić.

Prema njegovim riječima, posebno mnogo se očekuje od međureligijskog dijaloga koji će biti održan u septembru u Sarajevu.

 Ivanić i Јagland zasadili stabla maslina i hrasta u Parku ljudskih prava na francusko-njemačkoj granici

Ivanić-Špilman: BiH opredjeljena da izvršava presude Evropskog suda za ljudska prava 

 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posjetio je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, gdje je u razgovoru sa predsjednikom Suda Dinom Špilmanom i sudijom Farisom Vehabovićem izraženo zadovoljstvo zbog dobre saradnje BiH i Evropskog suda za ljudska prava.

Ivanić je tokom susreta naglasio veliki značaj koji BiH pridaje saradnji sa ovim sudom, kao jedinstvenom pravosudnom institucijom i svojevrsnim simbolom zaštite ljudskih prava u Evropi, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.On je naglasio opredjeljenje BiH za puno izvršenje svih presuda ovog suda.Ivanić se sastao i sa članovima parlamentarne delegacije BiH.