latinica  ћирилица
24/06/2015 |  20:09 | Autor: SRNA

Kasipović: Sporni audio-snimak nanio veliku štetu Srpskoj (VIDEO)

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da je spornim audio-snimkom o "kupovini" narodnih poslanika Republici Srpskoj nanesena velika šteta jer predstavlja svojevrsni udar na institucije Republike Srpske.

Kasipović je u parlamentu Republike Srpske tokom rasprave o informaciji o "kupovini" narodnih poslanika prilikom izbora Vlade Republike Srpske rekao da je nesporna činjenica da je Specijalno tužilaštvo Republike Srpske onemogućeno u obavljanju svog posla.

On je rekao da zahtjev za službenu saradnju Specijalnog tužilaštva Republike Srpske sa nadležnim kantonalnim tužilaštvima rezultirao time da Specijalno tužilaštvo Srpske nije moglo da obavi svoj posao.

Kasipović je naveo da je u toku ovog posla Specijalnog tužilaštva provjeren svaki organ koji je mogao donijeti naredbu o posebnoj istražnoj radnji i da se pokazalo da takve naredbe nije bilo.

On je rekao da je nesporno da je u ovom slučaju riječ o krivičnom djelu. "Krajnje je odgovorno od parlamenta Srpske da ovo pitanje stavi na dnevni red i da iz ovog pitanja izađemo sasvim uvjereni da niko od ovdje prisutnih poslanika nije naložio, snimao ili montirao", dodao je Kasipović.

Kasipović je rekao da je moguće da je neko spornim audio-snimkom želio onemogućiti izbor nove Vlade Republike Srpske iz koalicije koja podržava ovu Vladu ili je, možda, trebalo spriječiti formiranje bilo koje vlade ili bilo koje većine u Republici Srpskoj.

"Možda je nekome zasmetala brzina kojom je parlament Srpske izabrao Vladu Republike Srpske, brzina i odgovornost usvajanja budžeta Srpske", naveo je Kasipović.