latinica  ћирилица
27/06/2015 |  11:06 | Autor: SRNA

Šamac- "Noćni vukovi" položili cvijeće na spomenik srpskim borcima

Članovi Moto kluba "Noćni vukovi" iz Rusije, Srbije, Crne Gore, Bugarske i Republike Srpske posjetili su Šamac i povodom Vidovdana položili cvijeće na spomenike poginulim srpskim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i spomenike žrtvama NOB-a.
"Noćni vukovi" u posjeti Šamcu - Foto: SRNA
"Noćni vukovi" u posjeti ŠamcuFoto: SRNA

Član Moto kluba "Noćni vukovi" iz Republike Srpske Predo Blagojević rekao je da se na ovakav način svake godine poklanjaju žrtvama otadžbinskog rata i NOB-a.

Predsjednik Skupštine opštine Šamac Predrag Marinković zahvalio je bajkerima koji su poslali poruku da nikada ne treba da zaboraviti svoju istoriju i tradiciju.

Marinković je rekao da opština radi na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa da bi "Noćni vukovi" dobili svoje prostorije, a ujedno bi to bio i klub srpsko - ruskog prijateljstva gdje bi organizovali kurs ruskog jezika.

- Osim kulturne i sportske saradnje, očekujem da bi se mogla biti ostvarena i privredna saradnja - rekao je Marinković.

"Noćni vukovi" u Šamcu bave se humanitarnim radom, a prošle godine pružili su veliku pomoć poplavljenom stanovništvu u Šamcu i u sanaciji nakon što se voda povukla.

Iz Brčkog je jutros krenulo 50 bajkera, koji su posjetili Šamac. Oni će otputovati za Banjaluku i položiti vijence na Spomenik 12 beba, a zatim idu u Kozarsku Dubicu gdje će proslaviti slavu Vojske Republike Srpske.

Bajkeri će iz Republike Srpske otputovati u Crnu Goru gdje se gradi pravoslavni centar.