latinica  ћирилица
02/07/2015 |  15:14 | Autor: SRNA

Cvijanovićeva i Sorijan o jačanju saradnje

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, na sastanku s ambasadorom Španije u BiH Huanom Boskom Gimenezom Sorijanom, istakla je snažnu opredijeljenost Vlade Srpske u provođenju reformskih procesa koji su usmjereni na unapređenje privrednog ambijenta i stvaranje uslova za privlačenje domaćih i stranih investicija.
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović sa ambasadorom Španije u BiH Huanom Boskom Gimenezom Sorijanom - Foto: SRNA
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović sa ambasadorom Španije u BiH Huanom Boskom Gimenezom SorijanomFoto: SRNA

Cvijanovićeva je naglasila da je Srpska otvorena za konstruktivne razgovore i procese na evropskom putu, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Sagovornici su tokom današnjeg sastanka razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciju u Republici Srpskoj i BiH, kao i mogućnostima za unapređenja saradnje između Srpske i Španije.

Cvijanovićeva je novoimenovanom ambasadoru Španije poželjela uspješnu diplomatsku misiju i izrazila nadu da će saradnja između Srpske i Španije u narednom periodu biti intenzivirana.