latinica  ћирилица
02/07/2015 |  16:16 | Autor: Agencije

Vašington- Blokirana mornarička baza, povećana bezbjednost (FOTO)

Sjedište američke mornarice u Vašingtonu je blokirano, a zaposlenima je rečeno da ostanu unutar prostorija nakon nepotvrđenih izvještaja o pucnjavi, javio je Bi-bi-Si.
Vašington- Blokirana mornarička baza, incident nije potvrđen - Foto: AP
Vašington- Blokirana mornarička baza, incident nije potvrđenFoto: AP

Televizija je prikazala snimak na kome se vide desetine policijskih vozila, kao i stotine policijaca na licu mjesta.

Luka je zatvorena, a policija i ostale snage bezbjednosti blokirali su primarne saobraćajnice u glavnom gradu SAD. gradski zvaničnici za sada nemaju dostupne informacije o tome šta se tačno dešava, a nisu pronađeni ni dokazi korištenja vatrenog ili nekog drugog oružja.

Policija pretražuje zgradu u krugu vojne luke po osnovu poziva i za sada nepotvrđene informacije o pucnjavi na drugom spratu objekta. Bijela kuća je zbog toga podigla nivo bezbjednosti.

Vašington

U istoj luci je 2013. godine izvršen napad u kojem je ubijeno 12 osoba, a prema mišljenju komandanta luke Skota Vilijamsa, scenario koji se sada odvija gotovo je identičan onom od prije dvije godine.

Rojters je objavio da danas nije ispaljen nijedan metak na teritoriji mornaričke baze u Vašingtonu. Mreže En-Bi-Si i Si-Bi-Es, takođe, su javile da nije bilo nikakve pucnjave.

Američka mornarica saopštila je ranije danas da je cijelo područje blokirano, ali da se za sada nikakav incident ne može potvrditi.