latinica  ћирилица
06/07/2015 |  12:11 | Autor: SRNA

Mandić: Neću dati izjavu dok Tužilaštvo ne dostavi svoje dokaze (VIDEO)

Predsjednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić nije danas dao iskaz pred Tužilaštvom BiH koje ga sumnjiči za izazivanje rasne, vjerske i nacionalne mržnje, razdora i netrepljivosti, jer Tužilaštvo nije dostavilo dokaze protiv njega.
Milan Mandić - Foto: Screenshot
Milan MandićFoto: Screenshot

Mandić je pojasnio da je njegov advokat Dragiša Јokić rekao da oni neće davati izjavu dok Tužilaštvo BiH ne dostavi svoje dokaze.

"Čekamo dokaze Tužilaštva, a onda ćemo mi iznijeti svoje", rekao je Mandić nakon izlaska iz Tužilaštva BiH.

On je dodao da će njegov advokat i tužilac Izet Odobašić zakazati sljedeće ročište.

"Ovo je prvi put u istoriji ovog slavnog Suda i Tužilaštva da žrtva bude osumnjičena", naglasio je Mandić.

On je prije ulaska u Tužilaštvo rekao da je pozvan na ispitivanje zbog izjave koju je dao 19. februara 2014. godine jednoj televizijskoj kući u Republici Srpskoj kada je, između ostalog, rekao da je "Božija pravda stigla u Srebrenicu 1995. godine".

"Prije 20 i nešto godina u ovom istom kazamatu suđeno mi je bratu na dvije smrtne kazne, majci na dvije godine robije, a evo i ja sam došao u ovaj isti kazamat da mi, izgleda, iste sudije sude. Kako ću proći ne znam", rekao je on, podsjetivši da još traži oca i četiri rođaka koji su ubijeni u proteklom ratu.

Mandić se i 22. juna odazvao na poziv Tužilaštva da bi bio ispitan, ali je nakon protesta zato što poziv nije dobio na "jeziku koji razumije, odnosno ćirilici", davanje iskaza bilo odgođeno za danas.