latinica  ћирилица
06/07/2015 |  14:17 | Autor: TANЈUG

Pojačano prisustvo policije na sjeveru KiM

Na sjeveru Kosmeta povećano je prisustvo pripadnika Kosovske policije, naročito u multietničkim naseljima, potvrđeno je u Kosovskoj policiji.
Kosovska policija - Foto: TANЈUG
Kosovska policijaFoto: TANЈUG

Pojačanje policijskih snaga povećano je po naredbi iz glavne Direkcije policije u Prištini, a policajci su raspoređeni u cilju preventivnog djelovanja, rekao je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić. 

- Podignute su mjere bezbjednosti, vjerovatno zbog ovih događaja koji su se desili u našoj okolini - rekao je Bojić, ne želeći da odgovara na pitanje da li je to zbog prijetnji od terorističkih napada.

Istakao je da je posebno podignut nivo bezbednosti u multietničkim zonama - u Bošnjačkoj mahali, Tri solitera, Brđanima i Mikronaselju u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Povećan je broj policijskih službenika u Sočanici u opštini Zvečan, jer se tamo održava fudbalski turnir. Bojić je kazao da Regionalna direkcija policije Mitrovica Seever raspolaže dovoljnim brojem policijskih službenika koji su spremni da odgovore na svaki postavljeni zadatak.

- Policijski službenici su angažovani u cijeloj zoni odgovornosti Regionalne direkcije sjever, tj. u policijskim stanicama Sjeverna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

Kosovska policija, kako je saopšteno ranije, podigla je nivo bezbjednosti na najviši nivo zbog prijetnji terorističkim akcijama od strane albanskih džihadista čija je baza u Siriji i Iraku.

Policija na Kosovu goni preko 130 osoba povezanih s učešćem u terorističkim organizacijama.